Молитвена сабрања у Шумадији

Молитвена сабрања у Шумадији
Молитвена сабрања у Шумадији
Молитвена сабрања у Шумадији
Молитвена сабрања у Шумадији

Архијерејске Литургије у Станову, Белошевцу, Крагујевцу и Миросаљцима.

У уторак, 23. фебруара 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову. Саслуживали су протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протонамесник Петар Бранковић и ђакон Недељко Дикић.

У среду, 24. фебруара 2016. године, када Православна Црква слави Светог свештеномученика Власија и Светог великомученика Ђорђа Кратовца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

У четвртак, 25. фебруара 2016. године, Епископ шумадијски г. Јован служио је свету Литургију у старој Милошевој цркви у Крагујевцу. У току Литургије, владика Јован је рукоположио г. Бојана Вићевца из Младеновца у чин ђакона. -Бити свештеник у Цркви Христовој, значи бити жртва. Прићи Трпези Господњој не значи само нахранити себе, већ наситити све људе добрима са те Трпезе. Зато када се будеш молио, моли се са осећањима и са страхом Господњим, чувајући се свега лошег што може да те заведе и одведе на суд Господњи, поручио је Владика новорукоположеном ђакону.

У суботу, 27. фебруара 2016. године, када наша света Црква прославља Преподобног Авксентија и Светог Кирила Словенског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима. Саслуживали су протојереј-ставрофор Марко Митић, протонамесник Жељко Ж. Ивковић, протонамесник Владимир Стојковић, јереј Родољуб Војиновић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Никола Урошевић.

Владика Јован је овом приликом одликовао орденом Вожда Карађорђа г. Дејана Димитријевића, за његову несебичну љубав према Мајци Цркви. Радост евхаристијског сабрања настављена је трпезом љубави, која је за присутне припремљена трудом миросаљачког пароха, протојереја Зорана Ивановића у свечаној сали Парохијског дома.

Извор: Епархија шумадијска