Молитвена свечаност у Болману

Молитвена свечаност у Болману
Молитвена свечаност у Болману
Молитвена свечаност у Болману
Молитвена свечаност у Болману

 У храму Светих апостола Петра и Павла у Болману, 01. октобра 2016. године, свечано је обележен завршетак дела радова на уређењу и опремању његове унутрашњости, у потпуности новим мобилијaром. Овај велики догађај за овако малу парохију обележен је светом Литургијом, којом је, као изасланик Преосвећеног Епископа г. Лукијана, началствовао протојереј-ставрофор Милован Влаовић, парох у Даљу.

Саслуживали су протојереји-ставрофори: Михајло Маријанац, парох дарђански, Владо Кљајић, пензионисани парох беломанастирски, Стеван Кувежданин, парох кнежевовиноградски, Слободан Блажић, парох боровонасељски, Слободан Мајкић, парох јагодњачки, као и протојереј Драган Вукадиновић, парох беломанастирски и ђакон Радован Арсеновић из Трпиње. Поучну беседу произнео је високопречасни прота Михајло, истакавши значај и историју Болмана и црквене заједнице и светог храма, који је овом приликом сијао у пуном сјају.

За певницом су свету Литургију пратили појањем: протојереј Александар Вукадиновић, парох поповачки, надлежни парох болмански јереј Срђан Трајковић, као и вероучитељ и теолог господин Слободан Гајдашевић из Тење.

Освећене су иконе Пресвете Богородице и Светог Саве, на новим троновима, као и Светог пророка Илије, постављена изнад јужног улаза у цркву. Господину Бранку Јевремов из Сомбора додељена је архијерејска грамата признања због ревности према својој Светој Православној Цркви и локалној заједници, а Црквена општина болманска захвалила је својим захвалницама породици Јевремов, породици Лачанин, породици Марковић, госпођи Вајки Саркањац и Удружењу младих из Болмана.

Догађај је употпуњен трпезом љубави у Дому културе у Болману, коју је припремила Црквена општина.

Извор: Епархија осечко-пољска