Монахиње се вратиле у манастир Свете Варваре

Мати Викторија и монахиње манастира Свете Варваре у Санта Поли, у Калифорнији, 65 миља северозападно од Лос Анђелеса, вратиле су се у свој манастир након што су евакуисане због пожара који је избио прошлог понедељка, јавља сајт манастира. Како је раније јављано, пожар је избио у кањону близу Санта Поле прошлог понедељка увече, након што је раније тог дана манастирско сестринство служило Литургију поводом своје храмовне славе. Рано у уторак пожар се раширио на око 31.000 хектара присиливши монахиње и хиљаде других да беже из својих кућа.

Данас се на сајту манастира наводи: -Наше сестринство се вратило у манастир овог јутра. Срећом, све што је пожар спалио јесте наша њива са лавандом и манастирски знак на улазу, док је пожар прескочио поток и спалио нашу обалу. Осим тога, мада је ватра окружила манастир, ниједан од главних или секундарних објеката, укључујући новоосвећену капелу, нису спаљени. Међутим, спаљени су брдо и цела периферија манастира. Монахиње су још увек без струје и воде.

Порука се завршава поздравом, захвалношћу и молбом за непрекидне молитве: -Хвала вам на многим вашим молитвама и порукама којима изражавате своју забринутост.

Евакуисано је неколико парохијана православне цркве Светог Димитрија у Камариљу (Калифорнија), а једна породица са малом децом изгубила је свој дом и све своје личне ствари, јавља Православна хришћанска мрежа.

Извор: OrthoChristian.com (превод – Информативна служба СПЦ)