Монашење у манастиру Добрска Ћелија

Монашење у манастиру Добрска Ћелија
Монашење у манастиру Добрска Ћелија
Монашење у манастиру Добрска Ћелија
Монашење у манастиру Добрска Ћелија

-Монашење је потврда очишћења од свега што је загадило нашу душу, наше срце, ум и тијело од тренутка нашега крштења до овог тренутка када се поново обнавља у нама та тајна Христове доброте, чистоте, цјеломудрености, смиреноумља и Његове вјечне и непролазне љубави, казао је владика Амфилохије.

У манастиру Ћелија Добрска, метоху Цетињског манастира, Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије замонашио је 30. јуна 2017. године искушеницу Слађану Кадић, којој је дао монашко име Олимпијада.

Новој монахињи митрополит Амфилохије је рекао да је крст Господњи уписан у срце васионе, уписан у све што постоји, а посебно у људску природу. -Тајном крста Бог се открива као истинска љубав, да је дошао не да му служе него да служи, као неизрецива саможртвена љубав. И ту своју љубав Он уграђује у наше биће као мјеру нашега људскога бића, рекао је Митрополит црногорско-приморски. Он је рекао да је монашење ништа друго до потврда тајне крштења. -То је потврда очишћења од свега што је загадило нашу душу, наше срце, ум и тијело од тренутка нашега крштења до овог тренутка када се поново обнавља у нама та тајна Христове доброте, чистоте, цјеломудрености, смиреноумља и Његове вјечне и непролазне љубави, казао је владика Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска