Монашењe у манастиру Ловница

Монашењe у манастиру Ловница
Монашењe у манастиру Ловница
Монашењe у манастиру Ловница
Монашењe у манастиру Ловница

Владика зворничко-тузлански г. Василије замонашио је 24. фербуара 2013. године у манастиру Ловници искушенице Хелену Симеуновић и Наташу Југовић. Том приликом је Хелена добила монашко име Ирина, а Наташа је добила име Јустина.

Послије чина монашења уприличена је трпеза љубави, током које је игуманија манастира Јована захвалила Преосвећеном Владици Василију на непрестаној бризи и старању који показује према сестринству манастира Ловнице.

“Много је путева у људском животу, браћо и сестре, а само један је благословен, јер само је један пут Христов. На два начина људи тим путем могу ићи, и то брачним градећи у заједници љубави малу цркву, и монашким који је образ анђеоског живота. Двије наше сестре су се одлучиле за живот у непрестаној молитви, и то не само за себе него и за ближње. Такав начин задобијања Царства небеског је трновит, али благодат Божија је велика и она пројављује на онима који љиме иду у великој мјери“, истакао је Владика Василије и додао: “Сестро Ирина и сестро Јустина, молите се за сав народ, молите се за себе. Сузама спирајте гријехе напаћеног српског рода, а радом и послушањем градите мир у овоме манастиру налик ономе који влада у кошници.“

Извор: Епархија зворничко-тузланска