Мошти Преподобне мајке Ангелине у Руми

Мошти Преподобне мајке Ангелине у Руми
Мошти Преподобне мајке Ангелине у Руми
Мошти Преподобне мајке Ангелине у Руми
Мошти Преподобне мајке Ангелине у Руми

У уторак, 19. јула 2016. године, са почетком у 8 часова, у хаму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, пред моштима Свете мајке Ангелине, јутарњим богослужењем је началствовао јереј Горан Тешиновић, старешина Храма Вазнесења Господњег у Руми. У наставку, светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Милорад Голијан, парох у пензији, уз саслужење протонамесника Винка Мишановића, старешине храма Преноса моштију Светог Николаја у Руми, јереја Горана Тешиновића, старешине храма Вазнесења Господњег у Руми, јереја Драгана Арсеновића, пароха при храму Вазнесења Господњег у Руми, и ђакона румског Немање Теофиловића.

За певницом појали су вероучитељи основних и средњих школа у Руми. Сабраном верном народу Божијем обратио се беседом протојереј-ставрофор Милорад Голијан.

У 12 часова служен је акатист Светој преподобној Ангелини на ком је началствовао јереј Петар Ђорђић, парох грабовачки и витојевачки, уз саслужење јереја Александра Миличевића, пароха вогањског, и јереја Владе Ђурића, пароха кленачког. У 15 часова служен је молебни канон Пресветој Богородици којим је началствовао протонамесник Томислав Којић, парох брестачки и суботиштански, уз саслужење јереја Владимира Јездића, пароха жарковачког и малорадиначког, и јереја Станка Тркуље, пароха србиславачког у Хртковцима.

У 18 часова служено је вечерње богослужење на ком је предстојатељ био протонамесник Винко Мишановић, старешина храма Преноса моштију Светог Николаја у Руми, уз саслужење јереја Горана Тешиновића, старешине храма Вазнесења Господњег у Руми, и јереја Драгана Арсеновића, пароха при храму Вазнесења Господњег у Руми.

У самом храму са почетком у 20 часова одржана је пројекција филма о Светим Бранковићима и историји фрушкогорског манастира Крушедол. Старешина храма Силаска Светог Духа на апостоле, јереј Душан Вишекруна, поздравио је присутне и обратио им се уводним словом о Светој преподобној Ангелини.

Извор: Епархија сремска