Мошти Светих бесребреника Козме и Дамјана у Краљеву

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког г. Јована и Епископа рашко-призренског г. Теодосија град Краљево ће походити мошти Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана.

Мошти ће бити свечано дочекане испред храма Светог Саве у Краљеву у петак, 9. маја 2014. године,  у 12 часова, где ће се читати исцелитељне молитве. У 17 часова биће служен акатист Светим Чудотворцима. Мошти ће у храму бити изложене на слободно поклоњење и целивање свих верника.

У суботу, 10. маја 2014. године, на храмовну славу храма Светог Саве, света Литургија биће служена у 8 часова. У 12 часова биће читане исцелитељне молитве, а у 17 часова биће обављена света тајна јелеоосвећења за помоћ и благослов свим болесницима и онима којима је потребна помоћ и милост Божја.

У недељу, 11. маја 2014. године, у 9 часова биће служена света Литургија, у 12 часова исцелитељне молитве, у 16 часова мошти ће свечано бити пренете у храм Светог Василија Острошког на Берановцу, где ће бити служени акатист и бдење уочи храмовног празника Светог Василија Острошког.

У понедељак, 12. маја 2014. године, на празник Светог Василија Острошког, славу храма на Берановцу, света Литургија ће бити служена са почетком у 8 часова. У 17 часова биће служен акатист Светим бесребреницима и чудотворцима Козми и Дамјану. У вечерњим сатима свете мошти ће бити свечано испраћене у манастир Сопоћани.

Позивамо све вернике да дођу у храм Светог Саве и Светог Василија Острошког да од Господа Бога и светих врачева измолимо помоћ и благослов.

Управе храмова Светог Саве и Светог Василија Острошког у Краљеву