Московски православни центар тражи бескућницима запослење

Почетком јануара 2017. године православни сервис „Милосрђе“ започеће са радом у фази тестирања московских бескућника како би им помогао да нађу запослење, извештава Интерфакс. Москва има између петнаест и педесет хиљада бескућника, од којих су већина „људи радно способни, а налази се на улици након што су их преварили њихови послодавци“, рекао је шеф пројеката за помагање бескућника „Милосрђа“ Роман Скоросов.

Центар ће разматрати радне способности и место боравка сваког човека, мотивисати их у потрази за послом, помоћи да скупе неопходне документе и провере поузданост послодавца. Сервис ће такође потражи пријатеље и рођаке на друштвеним мрежама како би они са своје стране мотивисали бескућнике да се врате кући.

Сервис „Милосрђе“ је раније отворио свој „Хангар спасења“, где ће бескућници наћи топло место за боравак, топлу одећу, топле оброке и прву помоћ, као и имати прилику да се окупају, ошишају и добију помоћ у проналажењу рођака и добијања докумената. Ова конкретна мисија помаже око стотину људи дневно.

Извор: Православие.ру (превод – Информативна служба СПЦ)