Муслиманка спасава хришћане ризикујући свој живот

Активисткиња исламске вероисповести је стала на чело хришћанске добротворне организације и по цео дан неуморно ради како би се обезбедило храном и одећом што више ирачких избеглица, преноси руски православни портал Православие.

„Ја знам шта многи људи говоре о исламу, али мој ислам, у који ја верујем, веома је мирољубива религија која подстиче помагање другим људима. Немогуће је заспати док твој сусед је гладан и страда. Мораш да пружиш руку,“ говори др Сара Ахмед.

Сара је стоматолог по професији и једна је од директора хришћанске добротворне организације The Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East, која помаже углавном хришћанима, али не оставља у тешкој ситуацији ни људе других вероисповести. „Ми пружамо квалитетну здраствену заштиту људима који себи не могу да обезбеде преглед код лекара или зубара. Ми не правимо разлику између хришћана и муслимана.“

Сара не само да бесплатно лечи зубе избеглицама и координира поделу добротворне помоћи, него и сама испоручује храну, воду и друге неопходне ствари породицама. „Понекад проводим целу ноћ у цркви спремајући храну за 50.000 људи одједном“, говори муслиманка.

Извор: pravoslavie.ru, превео ђакон др Александар Прашчевић