На Божић митрополит Амфилохије служио Литургију у Подгорици

Божићне Литургије служене су широм Црне Горе, а централну свету архијерејску Литургију у Саборном храму Христовог Васкресења у Подгорици, највећем православном храму у Црној Гори, служио је Митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит Амфилохије казао је да је Бог вечна љубав, која је изњедрила читав свет. Према његовим речима, нема веће љубави од тога него кад неко жртвује свој живот за своје најближње.

„Христос је жртвовао себе за живот света. Голгота је мера његове љубави. Та његова љубав је мера свега што је постојало и што ће постојати“, навео је митрополит Амфилохије. Он је додао да је егоизам, односно љубав једног према себи самом, најопаснија болест.

„Права истинска љубав је љубав која нам се открила и јавила Христовим рођењем. Та вечна љубав је оно што се библијски зове царство небеско“, казао је митрополит Амфилохије.

Током литургије, којој је поред великог броја верника Српске Православне Цркве присуствовао и амбасадор Србије у Подгорици Зоран Бингулац, прочитана је божићна посланица Његове Светости Партијарха српског Иринеја, а након тога је причешћу приступио је велики број православних верника.

Извор: Митрополија црногорско-приморска, Танјуг