На Илиндан игуман Хиландара служио у Скопљу

Празник Светог пророка Илије прослављен у богослужбеним местима Православнае Охридске Архиепископије у Битољу, Штипу, Прилепу, Охриду, Куманову...

У молитвеном присуству Епископа стобијског и местобљуститеља струмичког г. Давида, у манастиру Успенња Пресвете Богородице у близини Скопља, свету Литургију је служио архимандрит Методије, игуман манастира Хиландара на Светој  Гори.

Епископ Давид је, овом приликом, срдачно заблагодарио архимандриту Методију на узвратној посетии у свом обраћању, између осталог, изјавио да данас Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован са жаром, духом и снагом Светог пророка Илије свима сведочи веру Христову.

Архимандрит Методије је истакао да се на светој Литургији посебно помолио за што скорије ослобађање архиепископа Јована из затвора и подсетио да Црква није храм од цигала, већ да је Црква у људима који учествују у Литургији, изразивши наду да ће архиепископ Јован бити ослобођен а народ заједничарити у Литургији Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

Литургијско сабрање је својим певањем улепшао протопсалт Никола Поп Михајлов и хор „Мојсије Петровић“.

Извор: Православна Охридска Архиепископија