“На камену овом сазидаћу Цркву Своју...."

Епископиопима, свештенству, црквеношколским општинама, колима српских сестара, хоровима, фолклорним групама, братским организацијама, и свим верним синовима и кћерима српске православнe цркве у Америци и Канади

АПЕЛ  - ВАШA ПOMOЋ НАМ ЈЕ ХИТНО ПОТРЕБНА

У име парохијана српске православне мисијске парохије Св. Апостола и Евангелисте Луке (парохија основана октобра 2008. године) у Austin, Тексас овим путем вам се обраћамо за хитну помоћ.

Већ годину дана, тј. од свога оснивања верни наше парохије заједно са својим духовним пастиром протојерејом ставрофором о. Драгољубом, за богослужења користе по могућностима храмове других православних јурисдикција а у последње време колико то прилике и могућности дозвољавају богослуже на броду једног од наших парохијана. Потребе за редовним богослужењима су велике а наше могућности да обезбедимо стално место за богослужења су веома скромне. Имајући у виду да је већи део наших парохијна пристигао из отачаства у новије време, и да су њивови приходи нису знатни, ипак се већи део њих писмено изјаснио да желе да имају дом молитве и да исти желе да издржавају путем хришћанског старатељства.

Отуда, већ извесно време трагамо за погодним имањем које би се могло брзо и са релативно малим улагањем ставити у службу Божију. И управо ових дана, милошћу божијом пронашли смо парцелу од 5 acres са приземном кућом недалеко од града на веома повољном локалитету и по веома повољним условима. Кућа је у таквом стању да би се одмах могла са веома млом адаптацијом ставити у богослужбене и друге сврхе јер је велика готово 400 квадратних метара. Локација и терен су изванредни за будући развој наше парохије. Но и поред наше најбоље жеље и воље ми нисмо у стању да ово сами купимо, јер не постоји финансијска институцуија која жели да нам да зајам без велике готовине од најмање 25% јер немамо установљену потребну кредитну историју oд 3 године.

Да бисмо ово дело подједнако важно за све нас и посебно за будуће генерације овде у Austin, али и широм овог континета (јер Христова Црква не зна за границе) остварили, потребна нам је ваша хитна помоћ.

Понизно молимо наше Архијереје за благослов, братски  поздрављам моју браћу у Христу и молим за њихове молитве и подршку пред повереном им паством, и ПОСЕБНО СЕ ОБРАЋАМО ВАМА ДРАГА НАМ БРАЋО И СЕСТРЕ, јер знамо да сте ви увек били да јесте, и да ћете увек бити главни стожери наше свете цркве.

Свака Црквене општина, сваки свештеник, свако коло сестара, свака братска организација и свако од нас понаособ треба да ушествује у овој нма Богом даној прилици. Јер давати у исто време значи и примати. Очински вас молимо да не оклевате, него да одмах по прочитању овога апела отворите врата срца својих и благодатно узвратите Господу за сва добра којима вас Он свакодневно изобилно обасипа. Заједничким напорима, учинимо ово Богоугодно дело дубоко свесни оне наше дивне изреке да Само слога Србина Спасава. Не дозволимо да нам се ова прилика измакне. Не заборавимо, да смо ми само привремени управници добара која нам је Господ дао на управљање и да ништа није наше. У једној од последњих молитава св. Литургије ми признајемо када се молимо да: "Сваки добар дар и савшени поклон одозго је и долази нам од Њега Оца Светлости..."

Oчекујемо да сваки свештеник, свака црквена заједница, коло сестара, фолклорна група, братска организација, пословни људи или појединац одазову на овај апел јер: "Којима је више дано од њих ће се више и очекивати".

Ваше дарак можете насловити на: Holy Apostle and Evangelist Luke и послати на следећу адресу:

Holy Apostle and Evangelist Luke
C/O Fr. Dragoljub Popovich
1211 Sedona
Leander, TX 78641

Благодат, милост и мир од Господа нашег Исуса Христа нека је са свима вама.

Протојереј Ставрофор Драгољуб Поповић      
Парохијски Свештеник  

Бранко Милановић
Први подпредседник                                          

ПС - Протојереј Драгољуб Поповић опслужује ову парохију од јуна 2008 године апсолутно без икаквих финасијских или пак других принадлежности.

Извор: www.serborth.org