На Родосу почео Шести међународни јавни форум Дијалог цивилизација

ФорумШести међународни јавни форум Дијалог цивилизација, који је синоћ свечано отворен на Родосу, данас је почео са радом. Радни део скупа на пленарном заседању отворио је јутрос његов председник г. Владимир Јакуњин. Аудиторијуму, који је бројао око 600 чланова, обратили су се и копредседници Николас Папаниколау и Јагдисм Капур, а затим још и петнаест еминентних говорника из разних крајева света - Русије, Америке, Енглеске, Аустрије, Кине, Индије, Гане, Француске, Чешке, Туниса, Либанона и Египта. Скуп је свечано отворен у средњевековној тврђави Кастело, на Родосу.

Епископ АтанасијеОвај, већ светски познат, скуп се бави питањем будуће слике света. Наглашено је, нарочито од руских и чешких представника, да будућност света зависи у највећој мери од поштовања права, слобода и уважавања личности и свих човекових вредности. Истакнуто је да нико нема монопол на мудрост, да нико није довољан да сам, без помоћи других, реши светске проблеме, него да се они могу решити само заједничким радом.

ФорумПредвиђено је да у сутрашњем делу говори Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, који по одлуци Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве учествује на форуму, а у пратњи ђакона Драгана С. Танасијевића.