Најава првог броја часописа Епархије бихаћко-петровачке - Епархијског благовјесника

Ових дана из штампе излази први број часописа Епархије бихаћко-петровачке. Одлучено је да се часопис назове ЕПАРХИЈСКИ БЛАГОВЈЕСНИК. Ево речи којима Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом најављује излазак из штампе првог броја часописа:

„Напокон, Богу хвала, дочекасмо и овај радосни тренутак да послије свега кроз што је прошла наша многострадална Епархија добијемо свој часопис. То је уистину историјски догађај и велики напредак, али свима нама на челу са Мном, вашим архијерејем,  предстоји још много-много труда и борбе да поправимо и промјенимо тешко духовно-црквено стање нашег народа, стање које је посљедица дугодеценијског па и вјековног запостављања Босанске Крајине.

Позивам све посјетиоце сајта Епархије бихаћко-петровачке на активну сарадњу са Редакцијом часописа. Шаљите своје текстове, независно какви су, а Редакција ће сваки са пажњом прегледати и донијети коначну одлку хоће ли га или не објавити.

Посебно поздрављам Уређивачки одобор и  Редакцију на  великом труду који учинише.

А НАЈВЕЋУ ЗАХВАЛНОСТ упућујемо Штампарији ГРАФИД из Бања Луке и њеним власницима Иванковић Браниславу (Брани) и Срђану за њихов неизмјерљив допринос овом добром почетку. Молимо се Богу за здравље, срећу и божији благослов њих и њихове породице.

На крају задовољство ми је препоручити вам наш БЛАГОВЈЕСНИК са којим ћете, чврсто вјерујем, бити задовољни. Ово је први број. Због тога молимо  разумјевања за погрешке.

Једнако тако позивамо вас на претплату  наше БЛАГОВЈЕСНИКА и помозите нам .

Ваш Владика Хризостом, с.р.”

Извор: Епархија бихаћко-петровачка