Највећа је љубав старадити за ближњег

ПВОПоводом дана 250. ракетне бригаде ПВО Војске Србије у касарни Бањица у Београду данас је одржана свечаност на којој су се бројни гости упознали са богатом историјом елитне јединице и њеним припадницима страдалим у одбрани Отаџбине. У име Српске Православне Цркве, свечаности је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар патријарха Српског.

ПВОПВОПрисутнима се обратио комадант бригаде пуковиник Миодраг Гордић, подсетивши да је за постигнуте резултате у време НАТО бомбардовања 1999. године ова јединица одликована Орденом Народног Хероја. У тој часној и неравноправној борби на олтар Отаџбине живот је положило 28 припадника ракетних једница ПВО. - Они су за нас трајна инспирација и надахнуће садашњих и будућих прегнућа, рекао је пуковник Гордић.

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Атанасије у надахнутој беседи подсетио је на јеванђелске речи да је највећа љубав страдање за ближњег. Живећи по овој јеванђелској поруци наш живот ће имату сву пуноћу и смисао.