Нападнут хришћански кварт у Јерусалиму

Становници хришћанског кварта у Јерусалиму постали су жртве напада екстремиста; овог пута нису оштећене само светиње верника, већ и њихове куће.

У уторак, 5. маја, три хришћанске организације у Јерусалиму – „Омладина хришћанског кварта“, „Одбор за развој хришћанског кварта“ и центар „Семе бољег живота“ објавили су заједничко саопштење у којем осуђују последње догађаје на територији чувеног кварта старог града. Према наводима активиста за заштиту људских права, једна група је извршила варварски напад на хришћански кварт. Као исход, један манастир Етиопске Цркве био је оштећен заједно са једним бројем кућа и продавница које држе хришћани.

Двојица екстремиста су уништили спомен-крст на вратима канцеларије Етиопске Митрополије.

Упркос чињеници што ово није први случај напада фанатика,  како јављају очевици, постоје нови алармантни детаљи који „подсећају на стил ИСИЛ-а“. Тако су нападачи, које је полиција  већ идентификовала, узвикивали разне погрдне речи против „обожавалаца крста“ и „поштовалаца Тројице“, што „није типично за палестинско друштво“, према речима познавалаца прилика.

Извор: ОСР