Народна банка Србије: Хуманошћу против глади

И ове године запослени у Народној банци Србије од 11. до новембра имали су прилику да на свом радном месту донирају намирнице за потребе Црквене кухиње у Француској бр. 31 у Београду.

Волонтери Верског добротворног старатељства, који су прикупљали намирнице у холу Народне банке Србије имали су прилику да се увере у искрену друштвену одговорност запослених и високу свест о значају чињења милостиње.

Иницијатива за помоћ и овога пута је дошла од Банке хране, која је помогла у организацији и трнаспорту помоћи и од Одсека за интерну комуникацију и друштвену одговорност Народне банке Србије, који су успели да у кратком року позову своје колеге и побуде у њима наискреније милосрђе и човекољубље.

У четвртак, 14. новембра, Верско добротворно старатељство посетила је делегација Народне банке Србије са гђом Tимеом Сомер, шефом Одсека за интерну комуникацију и друштвену одговорност. Делегација Народне банке је имала прилику да се сретне и упозна са корисницима Црквене кухиње и са добровољцима из Цркве који омогућавају њен свакодневни рад. Том приликом су предали прикупљену помоћ - 1.500 кг хране и зачина за потребе Црквене кухиње.

Врло успешна акција Народне банке припремања пакетића запослених за децу без родитеља прошле године је била намењена деци корисника Црквене кухиње и многодетним породицама којима Верско добротворно старатељство помаже. Ту смо се ближе упознали са организованим чињењем запослених у Народној банци и њиховој привржености и љубави пре свега према деци а затим и свима другима који решење за своје проблеме траже у Верском добротворном старатељству, као јединој црквеној институцији у Београду која брине и о социјалним проблемима суграђана.

Стога Верско добротворно старатељство у име корисника Црквене кухиње дугује захвалност Народној банци Србије и запосленима у њој који су одазвали акцији, као и Банци хране на иницијативи и помоћи око реализације и нашим волонтерима без којих све ово не би било могуће.

јереј Владимир Марковић
секретар Верског добротворног старатељства