Наша бремена су лакша ако их дијелимо са ближњима

Наша бремена су лакша ако их дијелимо са ближњима
Наша бремена су лакша ако их дијелимо са ближњима
Наша бремена су лакша ако их дијелимо са ближњима
Наша бремена су лакша ако их дијелимо са ближњима

У Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу 20. априла 2016. године служена је света тајна јелеосвећења.

Службу су одслужили никшићки свештеници: протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, јереј Данило Зиројевић и ђакон Константин Дојић. Молебану и призиву Светог Духа да се освешта уље на исцјељење душа и тијела присуствовао је вјерни народ Никшића, као и представници Савеза удружења параплегичара Црне Горе и Удружења из Босне и Херцеговине са којима Црквена општина Никшић реализује пројекат "Премоштавање баријера – Дух партнерства“.

У оквиру поменутог пројекта у Никшићу је изграђена жељезна рампа на јужном улазу Саборне цркве Светог Василија Острошког, а у оближњем Црквено-народном дому бетонска рампа и паркинг са особе са инвалидитетом. Наведене активности, а нарочито, пружање могућности свима да без препреке могу ући у никшићки Саборни храм, помолити се Богу и Светог Василију Острошком, поздравио је, у свом обраћању, свештеник Слободан Јокић.

"Ова служба је служба љубави, коју ми чинимо поготово у дане Великог поста, аљубав није само ријеч, већ је љубав, прије свега, дјело према свим људима на овом свијету, јер ако немамо љубави ништа смо, празни смо. Љубав је оно што даје смисао нашем животу. Увијек кад се сабирамо у храму Божјем, желимо да се тога сјетимо, увијек када се молимо Господу тога сјећамо, јер управо ту, из Онога Који јесте највећа љубав – Бога, црпимо смисао нашег живота, нашег постојања и све што нам Бог даје да носимо са љубављу и кротошћу“.

"Хвала Богу, добри људи су омогућили да свима који имају унутрашњу потребу за духовним смислом живота, у овом храму, једном од најљепших и највећих у Црној Гори, буде омогућено да без икакве препреке уђу у њега и да се помоле Богу и Светом Василију. Нека Бог да сваког напретка свима вама, хвала вам што сте дошли да вечерас овдје заједно узнесемо Господу молитву за здравље душе и тијела свих нас, без разлике. Да се молимо Господу да носимо бремена једни других, јер то даје животу смисао, а бремена су много лакша ако их дијелимо са ближњима својим“, казао је о. Слободан.

Помазивање освештаним уљем за исцјељење од болести и за опроштај од гријехова, примили су сабрани вјерници.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка