НБА асови откривали тајне

НБА асови откривали тајне

Хуманитарни фонд „Ана и Владе Дивац" током прошлог месеца организовао је у Чикагу омладински кошаркашки камп. На њему је учествовало чак 90 младих кошаркаша и кошаркашица узраста од осам до 17 година, који су имали прилику да тренирају са Владом Дивцем. Идеја овог кампа била је да окупи што већи број деце и омогући им да кроз забаву и игру уче, али не само о кошарци већ и о вредностима неопходним за одрастање. Током одржавања кампа, уприличена је и донаторска вечера на којој су прикупљења средства за даље активности Фонда.

Полазници кампа су од 20. до 24. јуна могли да се друже са некадашњом НБА звездом и актуелним председником ОКС и од њега сазнају многе тајне кошарке. Деца су учила технику кретања по терену, додавања лопте и бројне трикове, шутирали и играли се.

- Изузетно сам поносан што се велики број малишана придружио кампу и допринео да кроз учење и дружење заједно постигнемо много више од саме игре. У овој малој школи, поред учења кошарке, циљ је био да деци покажемо на који начин би требало да се поставе према свом тиму, саиграчима и тренерима, јер сматрам да су понашање у екипи и тимски дух од пресудне важности за једног младог човека. Такође нам је изузетно драго што смо у оквиру додатних активности у кампу били у прилици да прикупимо донације за решавање стамбеног питања избеглих и расељених лица. Велико хвала свима који су у томе помогли - рекао је Владе Дивац.

Кошаркашки камп у Чикагу подржали су манастир Нова Грачаница и Коло српских сестара, а добио је и благослов Владике Лонгина.

На кампу се појавио и бивши НБА ас Скот Полард који је својевремено са Дивцем играо за Сакраменто Кингсе, и на тај начин омогућио клинцима да уживају у кошарци.

Сваке године Дивац организује кампове где учи децу кошаркашким вештинама, тимској и фер игри. Последњих година организовани су кампови у Сакраменту, Лос Анђелесу, и у неким градовима Азије, а средства која су прикупљена употребљена су за реализацију пројеката чији је циљ да побољшају услове живота деце локалног окружења и деце широм света.

ДОНАТОРСКА ВЕЧЕРА - Помоћ избеглима

Последњег дана кампа у свечаној сали манастира Нова Грачаница одржана је велика донаторска вечера, на којој је више од 150 људи донирало око 15.000 долара. Сва прикупљена средства биће употребљена за решавање трајног смештаја избеглих и расељених породица које и даље живе у колективним центрима у Србији.
Извор: Новости