Не будимо маловјерни, него ма шта да се деси у животу имајмо вјеру у Господа

Владика ВасилијеЊегово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Василије служио је на празник свете великомученице Ирине, Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Бијељини.

Преосвећени Владика се у беседи обратио присутном народу истакавши веру и наду за оздрављењем коју је раслабљени 38 година имао у Господа Бога и која му је на крају и донела оздрављење.

„Устани, узми одар свој и ходи. Колико су моћне и силне ове ријечи Господа нашега Исуса Христа. Христос је одмах реаговао, браћо и сестре, чим је раслабљени исповједио вјеру своју и жељу за оздрављењем. Покушајмо да се ставимо у ситуацију раслабљеног у временски период од 38 година чекања, трпљења, наде и вјере. Много је година у њему јачала вјера и нада у Господа коју је исповједио оног момента када га је Господ упитао: Желиш ли да оздравиш? Данас, ма у којој ситуацији да се нађемо када људска рука не може да нам помогне не смијемо губити наду и вјеру у Бога. Ово не значи да се Господу требамо обраћати само када нам нико од људи не може помоћи, као ни да му се требамо обраћати само кад смо у невољама. Нека сваки наш дан буде испуњен стањем раслабљеног у којем он изрази жељу да пусти Господа у срце своје, раније припремљено вјером, надом и љубављу. Не будимо маловјерни него ма шта да се деси у животу имајмо вјеру у Господа јер ко куца отвориће му се. Зато, свакога дана пуштајмо Христа у срца наша стално му узвраћајући дјелима по којима ће нас познати да смо Његови", истакао је Владика Василије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска