Недеља блудног сина у Енсу

 Недеља блудног сина у Енсу
 Недеља блудног сина у Енсу
 Недеља блудног сина у Енсу
 Недеља блудног сина у Енсу

У недељу, 8. фебруара 2015. године, Његово Преосвештенство аустријско-швајцарски г. Андреј служио је свету архијерејску Литургију у Енсу. Владику Андреја је пре Литургије испред храма Преноса моштију Светога Саве сачекао парох Љубомир Болић са градоначелником Енса г. Стефаном Карлингером. Том приликом је Градоначелник уручио Владици пригодни поклон поводом градског јубилеја – 800 година постојања.

На светој Литургији, епископу Андреју саслуживали су свештеници Владан Симић из Новог Сада, Мирослав Чолаковић из Београда, Славиша Божић из Беча, месни парох Љубомир Болић и протођакон Милош Ждралић. На Литургији су поред великог броја верника присуствовали и представници политичког и верског живота овог града. Испред Римокатоличке Цркве био је присутан отац Мартин, из Евангеличке цркве Ханес Ајпелдауер, директор Јоханес Мајерхофер са супругом, директорка Моника Хубер и представница организације SERVITAS, др Хајдемарије Грарок.

У својој беседи је Владика рашчланио и објаснио те три важне ствари, покајање, опроштај и гозбу. Објаснио је причу о блудном сину, какав је био отац а какав брат блудног сина, ко је заиста био господар код кога је служио и свиње чувао.

На Литургији се причестио велики број верника и деце, а по завршетку се Епископ обратио представницима римокатоличке и протестантске Цркве.

После ручка Владика се поздравио са вернима из Енса и вратио у Беч.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска