Недеља о митару и фарисеју у Панчеву

Недеља о митару и фарисеју у Панчеву
Недеља о митару и фарисеју у Панчеву
Недеља о митару и фарисеју у Панчеву
Недеља о митару и фарисеју у Панчеву

У недељу о митару и фарисеју, 5.фебруара 2017.године, у Светоуспенском храму светом Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ банатски г. Никанор уз саслужење протојереја-ставрофора Стевана Урошева, старешине храма протојереја-ставрофора Радослава Милановића, в.д. архијерејског намесника панчевачког протојереја Радослава Радмановића, јереја Душана Грујића, јереја Милоша Пешића, протођакона Игора Станковића и ђакона Милоша Ранисављевића.

За певницом су појали јереј Жељко Младеновић, ђакон Ненад Савић и студенти Православног богословског факултета у Београду. Чтечеви су били вероучитељ мр Мирко Петровић и студент теологије Стефан Симић који је и читао и Аапостол.

У току Божанске Литургије епископ Никанор је рукоположио ђакона Милоша Ранисављевића у свештенички чин и пожелео му много успеха у обављању свете свештеничке службе.

Епископ је нагласио да је свештеничка служба узвишенија и од анђеоске службе али свештенички позив је позив онај  који је Сâм Господ установио овде на земљи, давши тако велико признање свештенослужитељима да иду и проповедају свето Јеванђеље - Реч Божју и да разрешавају оне који су сагрешили, ако дођу и искрено се покају, и опраштају грех овде на земљи.

-Честитамо нашем новом свештенику молећи се Богу да њему свети чин буде на спасење душе и тела. Његовој породици, народу Божјем,  такође нека Господ – његовим молитвама и трудом и заступништвом пред Богом дâ спасење. Епископ се после осврнуо и на значај припремних седмица пред часни пост истакавши да је наша дужност да опраштамо једни другима да би и нама било опроштено, и да прво сагледавамо своје грехе тј.себе а не да осуђујемо друге.

После свете Литургије у просторијама црквене општине приређено је послужење за свештенство и родбину новорукоположеног свештеника.

Извор: Епархија банатска