Недеља Пачиста у Кабрамати

Недеља Пачиста у Кабрамати
Недеља Пачиста у Кабрамати
Недеља Пачиста у Кабрамати
Недеља Пачиста у Кабрамати

Преосвештени Владика аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је друге недеље Великог поста свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Кабрамати. Саслуживали су протојереји-ставрофори Ђуро Ђурђевић и Ненад Ђурашиновић, протођакон Петар Мракић и ђакон Александар Ивановић. Хор при храму Светог Георгија на челу са диригентом Даријом Галић је одговарао на Литургији.

Оно што је привукло посебну пажњу Епископа и верног народа је велики број младих чтечева у светом олтару који љубав према својој Светој Цркви сведоче редовним похађањем богослужења. Велепно сабрање је крунисано сједињењем готово свих верниха у храму са Спаситељем нашим кроз свето причешће.

Преосвећени Владика г. Силуан је на крају свете Литургије својим архипастирским речима долио уље у кандила вере молитвеницима и причасницима нагласивши важност празника, поста и молитве. Позвао је вернике да наставе пост са једнаком ревношћу којом су и ушли у период духовног погружења.

Епископ се осврнуо и на недавну пресуду поводом манастира Светог Саве - Нови Каленић - позвавши све Србе да са молитвеним смирењем превазиђу међусобне поделе, нагласивши да све богомоље што подигоше наши славни преци подигоше као дар Богу и своме роду. -Због овога требамо са великом одговорношћу да се према њима односимо, као према дару Божјем и Његових Светих, а на опште добро народа Божјег који се у њима окупља ради духовног окрепљења и светотајинског преображења, поручио је Владика.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска