Недеља Прaвославља у Берну

Недеља Прaвославља у Берну
Недеља Прaвославља у Берну
Недеља Прaвославља у Берну
Недеља Прaвославља у Берну

На позив протојереја-ставрофора Станка Марковића, старешине храма Светог Кирила и Метохија, православни верници из Берна узели су учешће на вечерњој служби коју су у Недељу Православља служили представници свих Православних Цркава из Берна.

Поред протојереја-ставрофора Станка Марковића, богослужили су протојереј-ставрофор др Стефан Атанасиу из Грчке Православне Цркве и протојереј проф. др Даниел Буда из Румунске Православне Цркве, а служби је присуствовао и протојереј Јоан Чурин из Руске Православне Цркве. Благољепију је допринео парохијски хор који је појао на различитим језицима.

После вечерњег богослужења, свештеници су поздравили вернике и поучили их о значају прослављања Недеље Православља и поштовања светих икона. Такође, они су објаснили значај великог Васкршњег поста као припреме за празник Васкрсења Христовог и позвали вернике да се моле за јединство Свете Православне Цркве.

Вредне чланице Кола српских сестара, као и верници српске парохије из Берна, припремили су у црквеноопштинској сали трпезу љубави.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска