Недеља Православља у Котору

Недеља Православља у Котору
Недеља Православља у Котору
Недеља Православља у Котору
Недеља Православља у Котору

-Учешћем у литији исповиједа се и чува вјера православна и потврђују одлуке Васељенских сабора, поручио је архијерејски намесник бококотoрски протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић.

Уз причешће бројних верника и певање Дечијег хора Српског пјевачког друштва Јединство 1839 Котор, на Недељу Православља, протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић са свештенством служио је свету Литургију са литијом у храму Светог Николе у Котору. 

-Нашим изласком са часним крстовима и вашим са иконама, данас смо исповиједили православну вјеру. Изразили сте све оно шти су Васељенски сабори православни потврдили. Да је то уствари вјера ваша. Одлика православља са иконама је само завршетак све те борбе за истину вјере. Ми ту истину вјере чувамо. Учешћем у литији ви сте учествовали у нечему у чему су учесвовали ваши преци и у чему ће учествовати ако Бог да сјутра ваша дјеца. То је оно што је најважније да се сачува, јер је чистота православне вјере гарант нашега спасења и то је оно због чега смо ми данас овдје, казао је отац Момчило Кривокапић. 

Литија је традиционално обишла храм Светог Николе и цркву Светог Луке, што су са интересовањем пропратили и бројни туристи. 

Извор: Митрополија црногорско-приморска