Недеља Православља у Салцбургу

Недеља Православља у Салцбургу
Недеља Православља у Салцбургу
Недеља Православља у Салцбургу
Недеља Православља у Салцбургу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, отац Јован Говедарица, старешина храма Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу, и отац Зоран Врбашки организовали су 25. фебруара 2018. године поводом Недеље Православља заједничко вечерње богослужење, у коме су, поред свештеника Српске Православне Цркве, учешће узели архимандрит Елијас Пападопулос, свештеник Васељенске Патријаршије у Сацбургу, као и протојереј-ставрофор Димитру Вијецијану, свештеник Румунске Православне Цркве.

Овај догађај организован је са циљем унапређења сарадње међу православнима у овом граду. Након богослужења, уприличена је трпеза љубави у црквеној сали.

Прву седмицу Великог поста у Салцбургу обележила су богослужења Чисте седмице, током којих су верници имали прилике да кроз учешће у канону Светог Андреја Критског и у Литургији пређеосвећених дарова доживе покајни етос Православља. Труд поста, који су на себе преузели, верни су крунисали на Теодорову суботу и у Недељу Православља на светој Литургији током које су узели учешћа у Телу и Крви Васкрслог Господа.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска