Недеља Свете Петке на Калемегдану

У сусрет празнику Свете Петке - Преподобне мати Параскеве у конаку капеле Свете Петке на Калемегдану биће одржана серија предавања, док ће се у цркви Ружици одржати концерт, у част храмовне славе капеле Свете Петке и великог празника:

Прво предавање под називом Осам векова самосталности Српске Православне Цркве којим ће у понедељак, 21. октобра 2019. године, отпочети обележавање Недеље Свете Петке, одржаће протојереј-ставрофор проф. др Предраг Пузовић. У уторак, 22. октобра, предавање под називом Света Петка  служитељка благодати кроз векове одржаће протојереј проф. др Љубивоје Стојановић. Свети Сава  први српски архиепископ назив је предавања које ће у среду, 23. октобра, одржати протојереј-ставрофор проф. др Драган Протић, док ће у четвртак, 24. октобра, протојереј-ставрофор проф. др Драган Милин говорити на тему Модерно тумачење Библије. Сва предавања ће се одржавати у конаку капеле Свете Петке са почетком у 18 часова.

У петак, 25. октобра, мушки хор Источник одржаће концерт под називом Путевима српске духовне музике у цркви Ружици са почетком у 18 часова.

У суботу, 26. октобра, бденије ће отпочети у 17 часова, док ће се у 19.30 часова служити света тајна јелеосвећења. На празник Свете Петке, 27. октобра, у 6.30 часова служиће се света Литургија испред капеле Свете Петке, а у 9 часова света архијерејска Литургија у цркви Ружици.