Недеља Светог Григорија Паламе у Бризбејну

Недеља Светог Григорија Паламе у Бризбејну
Недеља Светог Григорија Паламе у Бризбејну
Недеља Светог Григорија Паламе у Бризбејну
Недеља Светог Григорија Паламе у Бризбејну

Владика Силуан богослужио у Вајколу. Предавање оца Петра Хирса у Вулунгаби.

Верујући народ града Бризбејна имао је изузетну част да дочека Његово Преосвештенство Епископа аустралијско-новозеландског г. Силуана заједно са гостујућим предавачем оцем Петром Хирсом, православним теологом.

У суботу, 23. марта 2019. године, служено је бденије у храму Светог Николаја у Вулунгаби. Друге недеље Великог поста Црква празнује успомену на великог светитеља, Светог Григорија Паламу. Тим поводом, после бденија, отац Петар Хирс је одржао предавање о Светом Григорију Палами на енглеском језику. Предавање је било изузетно посећено од стране верника, посебно млађих генерација и из других јурисдикција у Бризбејну.

Сутрадан. у недељу, у храму Светог Николаја у Вјаколу Његово Преосвештенство Епископ г. Силуан служио је свету архијерејску Литургију. Саслуживали су протојереји-ставрофори Велибор Бојичић и Душан Стефанов, протојереји Петар Хирс и Станиша Остојић, и протођакон Миодраг Томић.

После свете Литургије, Владика се обратио верујућима речима поуке подсећајући се уједно и тешког страдања српског народа од пре 20 година када су НАТО бомбе засуле и затровале нашу отаџбину. Владика је подсетио да оно што је одувек држало наш народ достојанственим и непобедивим није оружије и земаљска моћ, него сила и снага духа. Та унутрашња снага проистиче из непоколебиве вере. Владика је истакао да и данас када наша Црква свугде у свету стоји пред буром многих искушења јесте неопходно да стојимо у непоколебивој вери у Христа.

Школа и омладина те парохије прославила је и своју крсну славу, Светог Николаја Охридског и Жичког, а након славске трпезе отац Петар се, по благослову Епископа, још једном обратио вернима.

Извор: Митрополија аустралијско-новоезландска