Недјеља Православља у Мостару

МостарУ Недјељу Православља, 16. марта 2008.године у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, Свету Литургију служио је парох мостарски протојереј - ставрофор Радивоје Круљ уз саслужење ђакона Данила Боре и присуство великог броја вјерника којима је Црква једино и основно сабориште.

Обративши се вјерним отац Радивоје је рекао: Само ако се овако будемо сабирали сваке недјеље, да служимо Богу и прослављамо Име Божије у препуном храму, тако да нам постане мали, онда ће нам Бог дати да обновимо разрушени, много већи, Саборни храм Свете Тројице. Највећи ваш прилог обнови храма је долазак у цркву сваке недјеље, а то ће нам Бог дати ако чујемо и осјетимо ријечи упућене Филипу: „Хајде за мном!". Такође, треба да и пренесемо позив и свједочанство свима онима који живе у граду Мостару и околини, говорећи: „Нашли смо онога за кога писа Мојсеј у Закону и Пророци: Исуса, сина Јосифова, из Назарета, који нам се увијек и изнова даје и којим се причешћујемо."

Светој Чаши је приступило мноштво вјерних, а послије Свете Литургије, по древном обичају, ишло се у литију са иконама око храма, али и око рушевина Саборног храма.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка - ЦО Мостар