Немачки бискупи снажно против "брака за све"

Поводом планова Социјалистиче партије Немачке (СПД) надбискуп Кох је изјавиода се СПД са својим плановима за "брак за све" налази у јасној супротности са ставом Католичке Цркве. -Немачки бискупи се изјашњавају против склапања брака истополних партнера. Они на основу Устава деле забринутост због предлога да се једноставно озакони брак за све, рекао је надбискуп Хајнер Кох, председник Комисије за брак и породицу Бискупске конференције за „Пасауер Нојее Пресе".

По мишљењу бискупā, постоји јасна разлика између регистрованих партнерстава и брака, додао Кох. -За разлику од брака, регистровано партнерство само по себи не може да порађа децу, рекао је овај берлински Надбискуп. -У том смислу, папа Фрања је навео у својој окружници 'Amoris laetitia' да се партнерства између особа истог пола не могу једноставно изједначити са браком, јер нису регенеративни, а од деце зависи будућност друштва.

У последњих неколико година немачко законодавно тело је хомосексуалне парове који живе у регистрованом партнерству постепено изједначило у неким правима и обавезама са брачним паровима. Као и раније, није им дозвољено, на пример, да заједно усвоје дете. СПД жели да Парлементу поднесе законски предлог о "браку за све".

Извор: Катпрес (превод Информативна служба СПЦ)