Није прекршена никаква полицијска забрана

Поводом свечане литије која је 8. марта 2020. године, након свете архијерејске Литургије у Цетињском манастиру, одржана на Цетињу, предвођена Његовим Високопреосвештенством Митрополитом црногорско-проиморским г. Амфилохијем, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, казао је да није у питању `протестна шетња` већ традиционална литија која се сваке године обавља у Недељи Православља, првој недељи Великог и Часног поста, и то у свим православним престоницама света, па тиме и на Цетињу.

-Да подцртам, ово се радило и у вријеме краља Николе, а у новијем времену, последњих 30 година, подсетио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић и додао: -Овим, иначе, није прекршена никаква полицијска забрана како су јавили неки медији, јер се литија није кретала уобичајено улицама града, већ онако како је и сугерисано – манастирским имањем.

Овогодишњи крсни ход је прошао од Цетињског манастира до цркве Рождества Пресвете Богородице на Ћипуру и назад. Ранијих година литија се кретала од Цетињског манастира према цркви Рождества Пресвете Богородице на Ћипуру, преко трга краља Николе, затим Његошевом улицом, преко Балшића пазара до Влашке цркве и назад до Цетињског манастира.

Извор: Митрополија црногорско-приморска