Николајевска епархија изражава пуну подршку канонској Цркви

Упркос сталним прогонима и пропаганди против канонске Украјинске Православне Цркве, њене епархјије су њој потпуно верне. Један број епархија је већ отворено изразио своју подршку канонском статусу ове Цркве као самоуправном аутономном телу и њеном предстојатељу Блажењејшем митрополиту Онуфрију.

Свештенство Николајевске епархије са митрополитом николајевским и очаковским Питиримом окупљено 20. новембра 2018. изразило је пуну подршку и верност својој Цркви. Митрополиту Онуфрију је упућена представка са потписом свих присутних у којој се истиче да он исправно руководи својим стадом на путу ка његовом спасењу.

„Свесрдно се молимо Господу да Вас ојача док носите крст службе Предстојатеља на делу учвршћења украјинског народа у истинској вери“.

И ове епархије су изразиле верност својој Цркви: Нижина, Нове Какове, Изијума, Крима, Чернигова и Новгород-сиверска, Кировограда, Житомира, Луганска, Мукачева, Александрије, Запорожја, Харкова, Вознесењска, Тулчина, Ривни, Херсона, Северодонецка, Одесе, Дњепропетровска, Кривој Рога, Каменке и Полтаве, као и свештенство града Вињице.

Извор: Патриархиа.ру (с руског Инфо служба СПЦ)