Никољдан у манастиру Клисини

Служењем Свете Литургије у новој капели Светомаринског Манастира Клисина, у трећу недјељу Божићњег поста, молитвено је обиљежен празник којим наша Света Црква прославља Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, Светитеља из четвртог вијека, који је својим многоструким трудовима, човјекољубљем и богољубљем непроцјењиво обогатио Цркву Христову.

На велику радост манастирског братства и присутних вјерника, светониколајевском богослужењу присуствовали су и монаси Манастира Ковиљ, отац Теодосије и отац Агатон, који су својим препознатљивим појањем у духу древне византијске традиције овој Светој Литургији дали посебан печат. Иначе, Манастир Ковиљ и Манастир Клисина већ више од десет година његују братске односе, вежући се једни за друге љубављу Христовом, тако да је ова посјета ковиљских монаха још једна потврда трајних и нераскидивих односа ова два манастира.

Свети Николај Мирликијски је и Крсна Слава настојатеља Светомаринске обитељи, Високопреподобног Игумана оца Василија, који се ове године, на дан своје Крсне Славе, затекао на Светој Гори, у вишедневној посјети.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка