Његово Краљевство Височанство Принц Чарлс послао писмо подршке монасима манастира Хиландар

Енглеско друштво пријатеља Свете Горе упутило је писмо подршке Његовог Краљевског Височанства, Чарлса, принца од Велса светогорском манастиру Хиландар, који је почетком марта 2004. године, страдао у катастрофалном пожару.

Принц Чарлс и његов отац Филип, војвода од Единбурга, су почасни чланови Енглеског друштва пријатеља Свете Горе. Принц Чарлс је приватно посетио манастир Хиландар, 12. септембра 2003. године и том приликом је био задивљен лепотом српског духовног наслеђа.

Палата Светог Јакова, званична канцеларија принца од Велса је изразила спремност за сарадњу и помоћ у обнови фресака у старом манастиру Светог Василија на обали мора, који је метох манастира Хиландар.
Принц Филип, муж британске краљице, отац принца Чарлса је православног порекла и тесно је везан за Свету Гору. Као такав, пренео је на свог сина љубав према православној духовности.

Енглеско друштво пријатеља Свете Горе, на чијем је челу др Калистос Вер, епископ Диоклеје, приложило је првих пет хиљада енглеских фунти за обнову манастира Хиландар.