Ноћ музеја 2012.

Ноћ музеја 2012.
Ноћ музеја 2012.
Ноћ музеја 2012.
Ноћ музеја 2012.

„Ноћ музеја" је уметничко-продукцијска група која окупља истакнуте уметнике, историчаре уметности, социологе културе и све оне који се на било који начин баве културом, а настала је с циљем да се кроз креативне иницијативе афирмишу универзалне културне и уметничке вредности. УПГ „Ноћ музеја" кроз различите пројекте и манифестације сличног карактера окупља и упошљава људе који имају слична интересовања.

Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију из Београда, на иницијативу управе Музеја Српске Православне Цркве и са благословом Патријарха српског Г. Иринеја учествовала је и ове године у манифестацији Ноћ музеја. Овогодишња тема била је Европски светитељи, а изложба која је пратила неколико радионица била је занимљива и за посетиоце и за Његово Преосвешетнство Епископа ремезијанског Г. Андреја који је у својству викара Патријарха Иринеја присуствовао манифестацији у просторијама Високе школе – Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију.

Као и сваке године хиљаде и хиљаде људи су учествовали у радионица иконографије, мозаика, фрескописа и калиграфије; а затим и консервације у просторијама атељеа Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију од 18 до 2 часа после поноћи.

Извор: Висока школа - Академија СПЦ за уметности и консервацију, Београд