Нова издања Православие.ру

Уочи 59. Међународног сајма књига у Београду је објављена књига под називом „Нова чуда преподобног Сергија Радоњешког“. У књизи су сакупљена сведочанства о недавним чудима и помоћи великог руског свеца Сергија Радоњешког људима који су му се у молитвама обраћали за помоћ. Књига представља живо сведочење наших савременика о томе да није случајно што се Сергије назива чудотворцем и игуманом Руске земље. Име овог свеца је добро познато, не само у Русији, већ и у другим земљама. Он је један од стубова руског монаштва и истински пример светости. Ове године су Руска Црква и цела Русија прославиле 700. годишњицу од рођења преподобног Сергија, а ова књига представља скроман допринос поштовању преподобног Сергија.

У књизи су наведена сведочанства о савременим чудима преподобног Сергија, која су ове године објављена на страницама интернет-портала „Православие.ru“. Сведочанства о чудима су преведена на српски језик и такође објављена на српској верзији сајта. У књизи се садрже сведочанства монаха, свештеника, ученика богословских школа и факултета и мирјана – свих оних који су добили молитвену помоћ преподобног Сергија. Издање представља још један руско-српски пројекат издавачке куће „Чувари“ и портала „Православие.ru“. Аутор-приређивач – свештеник Валерије Духањин. Превод на српски – Марина Тодић. Одговорни уредник издања – јеромонах Игњатије Шестаков. За време Сајма ова књига се може набавити по цени од 150 динара на штанду издавачке куће „Чувари“. (4 хала).

Уочи међународног сајма књига у Београду је објављен зборник чланака протојереја Андреја Ткачова под називом «Није на продају».

Ова књига представља заједнички пројекат српске редакције портала «Православие.ru» и издавачке куће «Чувари». У зборник су ушли чланци оца Андреја који су раније објављивани на страницама «Православие.ru».

Српски читаоци су одавно заволели овог аутора, а у Русији се његове књиге издају у огромним тиражима. Разуме се, ова књига је прво издање оца Андреја Ткачова на српском језику. Књига се може набавити на штанду издавачке куће «Чувари» (4 хала) на међународном сајму књига у Београду, као и у самој издавачкој кући.

Извор: pravoslavie.ru