Нови број дечјег часописа „Камбанка” (Звонце)

Пред празник Цвети изашао је из штампе први број дечјег листа „Камбанка“ за 2014. годину. Почетне странице су посвећене библијском догађају свечаног уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим. Уметница Цветана Векова је илустровала житија свете браће Ћирила и Методија. Исто тако је прекрасно изображен празник Васкрсења Христовог. Изабране приче и приповести из хришћанског живота такође су занимљиве, јер пружају дивне поруке деци како да се упућују у врлински живот.

У рубрици „Светла имена“ изложен је живот Стојана Михајловског.  Лавиринт је тако осмишљен да задаје не малу главобољу деци како да пронађу пут између Плиске и Преслава, древних бугарских престоница. Веома су занимљиве укрштенице, ребуси, квизови из познавања Светога писма, хришћанске Цркве и бугарске историје, карте за осликавање. Проверавају се и кулинарске способности деце, а ту су и квиз задаци из математике...

Дечји часопис доноси и молитве за Отаџбину, у одговору на конкурс уредништва. Одрасли ће прочитати и основне податке о томе како је настала бугарска химна.

Уредништво нуди бесплатно овај часопис у храму св. Атанасија у граду Варни. Иначе, издавач је Варненска и Великопреславска митрополија.

Извор: Бугарска Патријаршија (приредио Радомир Ракић)