Нови бројеви часописа „Камбанка” и „Амвон”

Пред Васкрс изашли су из штампе нови бројеви ових часописа на бугарском језику, а садрже разне пробране теме саображене узрасту читалаца за које су и намењени.

У дечјем часопису „Камбанка“ (Звонце) на првимм страницама донет је васкршњи поздрав деци и омладини Митрополита Варне и Великог Преслава Јована. Лепо је описан значај празника Великог петка и Васкрсења Христовог; ту је и илустровано житије светих цара Константина и Јелене, библијска историја о Исаву и Јакову, објашњена је прича о милостивом Самарјанину и одштампана молитва анђелу чувару. Донети су и креативни и разнородни квиз задаци за малене читаоце, као што су ребуси, скривалице, лавиринти, тестови интелигенције, познавања библијске и црквене историје, укрштенице, коњић и др.

У часопису „Амвон“ донет је интервју с јеромонахом Макаријем из Симонопетре и са старцем Луком из манастира Филотеја, као други део „Духовне азбуке“ старца Јосифа Ватопедског. Занимљиви су чланци о бесмртности човека, зашто се свештеници не разводе, о тетовирању и пирсингу као ругоби човека, о миру и рату, здрављу и болести. Овде су лепи радови о васпитању деце у породици, односу свештеника према духовним чадима, о чудима данас и др.

Занимљиво је да се ове публикације дају на дар у храму Светог Атанасија у Варни.

Извор: Бугарска Патријаршија (превод Р. Ракић)