Нови делатељ у винограду Господњем

Нови делатељ у винограду Господњем
Нови делатељ у винограду Господњем
Нови делатељ у винограду Господњем
Нови делатељ у винограду Господњем

У недељу 23. по Педесетници, 4. новембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у Саборном храму Светог Василија Острошког Чудотворца у Пријепољу.

Саслуживали су игуман Теофил, протојереји-ставрофори Милован Пузовић, Душан Јанковић и Лазар Вељанчић, протојереји Игор Ерић и Бранислав Стојановић, протођакон Никола Перковић, ђакони Небојша Јовановић и Горан Крстић. У току Свете Литургије Преосвећени Владика је у презвитерски чин рукоположио ђакона Небојшу.

Епископ је рекао да светом тајном свештенства Црква корача напред, њоме живи, то је тајна свештенослужења у Цркви преко које Господ најпотпуније оприсутњује себе: -Преко ове свете тајне Господ нам даје да имамо и исповест, и крштење, и Божанску Литургију. Господ је изабрао оне најдостојније, најјаче међу својим следбеницима и ученицима и њима поверио ту посебну службу да наставе да проповедају на Његовом месту Његову науку и у Његово име да окупљају верни народ и да шире број оних који верују у Господа и да се у тој заједници вере спасавају.

-Од свештеника се тражи да познаје науку Господњу, да познаје Господа и да живи по науци Његовој. Од свештеника се тражи, стално кроз време, оно што је Господ реко својим ученицима: Да се светли светлост ваша пред људима, и да виде ваша добра дела, и прославе Оца вешега небескога, беседио је владика Атанасије.

Извор: Епархија милешевска