Нови парох у Игалу

Нови парох у Игалу
Нови парох у Игалу
Нови парох у Игалу
Нови парох у Игалу

Српска православна црквена општина и парохија суторинско-крушевичка у Игалу 25. новембра 2018. године добила је новог пароха. Свету Литургију у храму Преображења Господњег у Игалу служио је новопостављени парох јереј Стеван Дурић уз саслужење свештеника Благоте Васиљевића, Бориса Бандуке и ђакона Милоша Мандића.

Литургијском слављу присуствовали су верници из Игала и околних парохија са подручја Херцег Новог. По благослову Епископа захумско-херцеговачког Димитрија, архијерејски намесник требињско-дубровачки протојереј-ставрофор Борис Бандука представио је народу новопостављеног пароха јереја Стевана Дурића кога је увео у нову дужност пароха суторинско-крушевичког.

Досадашњи парох протојереј-ставрофор Благота Васиљевић напунио је 45 година активне свештеничке службе. Постављен је за пароха билећког 1973. године, где остаје до 19. јуна 1993. године, када је постављен на суторинско-крушевичку парохију.

Новопостављени парох јереј Стеван Дурић у чин ђакона рукоположен је 11. новембра 2018. године у храму Свете Тројице у Гацку, а у чин презвитера 21. новембра у Петропавловском манастиру. Парохија се налази у северозападном делу Боке Которске, односно херцегновске општине. Заузима гранични појас према Републици Српској и Републици Хрватској.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка