Нови посланик на њиви Господњој

Свитање данашњег дана у Светоархангелском манастиру, у параклису Светих Отаца Атонских, у Ковиљу дочекано је служењем свете Литургије, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин Порфирије. Око часне Трпезе сабрали су се и његови саслужитељи: јеромонах Исихије, протонамесници Милош Јевросимов, Александар Лазић и Миодраг Андрић и презвитери Бранислав Мркић и Илија Анђелић.

Читање јеванђелског зачала о митаревом смирењу подсетило нас је да смо у првој припремној седмици Васкршњег поста. Радост због приближавања Великог поста увећао је и догађај рукоположења теолога Владимира Маркова у свештени ђаконски чин. Параклисом Светих Отаца Атонских пронео се радостан усклик: ,,Достојан’’! Поред породице и рођака ђакона Владимира, почетку службе новог посланика на њиви Господњој, обрадовали су се и његови пријатељи и колеге, православне вероучитељи и катихете.

Остаје нам да ђакону Владимиру честитамо увођење у ред клира и пожелимо да истраје у служењу на које га је Господ призвао.

Извор: Епархија бачка