Нови посленик на њиви Господњој у Епархији банатској

Свештеници Твоји нек се обуку у правду, и свеци Твоји нек се радују. (Пс. 132,9)

Преосвећена господа Епископи банатски Никанор и ремезијански Стефан служили су 17. септембра 2020. године, о спомену свештеномученика Петра (Зимоњића), свету архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у граду Панчеву.

Саслуживали су архијерејски намесник панчевачки протојереј-ставрофор Радослав Радмановић, протојереј Милан Јовановић, старешина храма протонамесник Слађан Тубић, јереји Владимир Левићанин, Желимир Продановић, Душан Грујић, Марко Доведен, Перо Тривунчић и Пајо Тришић, протођакон Игор Станковић и ђакон Радан Шарић.

Беседу о пророку Мојсеју и свештеномученику Петру Дабробосанском произнео је духовник Владимир Левићанин. За певницом су појали протојереји-ставрофори Стеван Урошев и Радослав Милановић, јереј Жељко Младеновић, ђакон Ненад Савић, појац Стојан Оморац и теолог Вид Ерцег.

Током свете Литургије у свештенички чин је рукоположен ђакон Радан Шарић. Рођен је у Јајцу 18. децембра 1988. године. Завршио је Цетињску богословију и Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“ у Фочи, на којем је дипломирао са звањем професора теологије. Ожењен је и отац је једног детета. У ђаконски чин је рукоположен у манастиру Војловици 12. јануара 2019. године. Уз службу парохијског ђакона при храму Успења Пресвете Богородице у Панчеву радио је као вероучитељ.

Извор: Епархија банатска