Нови пункт Црквене народне кухиње

Још једно место у Београду где се наши суграђани могу окрепити и утешити

Промислим Божјим, трудом и залагањем старешине храма Светог Јована Крститеља на Централном гробљу, протојереја-ставрофора Драгана Павловића, на дан Преподобног Максима Исповедника отворен је нови - четврти - пункт Црквене народне кухиње. Старешина храма је већ направио спискове корисника Црквене кухиње и обезбедио све неопходне услове како би кухиња почела са радом.

Ово је још једно место у Београду где се наша гладна браћа и суграђани могу окрепити и утешити јер ако брат или сестра голи буду, и оскудевају у свакодневној храни, и рече им који од вас: Идите са миром, грејте се и наситите се а не дате им што је потребно за тело каква је корист (СЈак 2, 15-16).

Верско добротворно старатељство, на челу са јерејем Владимиром Марковићем, ће обезбеђивати потребну количину од 100 оброка дневно као и испоруку хране, а волонтери при храму ће делити оброке.

Ово је још један у низу јеванђелски примера оних пастира који се труде да препознају време у коме живимо и да у складу са њим прилагоде делатну веру и покажу плодове достојне подражавања.

Извор: ВДС