Нови саслужитељ у Алмашкој цркви у Новом Саду

Нови саслужитељ у Алмашкој цркви у Новом Саду
Нови саслужитељ у Алмашкој цркви у Новом Саду
Нови саслужитељ у Алмашкој цркви у Новом Саду
Нови саслужитељ у Алмашкој цркви у Новом Саду

У Недељу о блудном сину, 3. марта 2013. г., када је и молитвени спомен светог Лава Римског, у новосадском Алмашком храму свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протојереја-ставрофора Недељка Зубовића, новопостављеног саслужитеља храма на Подбари  и презвитера Горана Ранисављевића.

После свете Литургије, на којој се сабрао многобројни верни народ Божји, архијерејски намесник новосадски први упутио је присутнима пригодну проповед. Осврнувши се на прочитано јеванђељско зачало, протојереј-ставрофор Миливој Мијатов је истакао да Господ једино очекује од свих нас да покажемо добру вољу и жељу за истинским покајањем, јер је, како прота Миливој наводи, Божја љубав толико велика да нема тог греха који нам Он неће опростити само ако се искрено покајемо. „Једини истински живот је живот у заједници са Богом, и онда када се покајемо за учињене грехе, благодат Господа нашега озарује нас и олакшава нам пут повратка“, казао је прота Миливој. Он је позвао верни народ да негује врлине и подсетио је на речи Господње које гласе: „Ја сам Пут и Истина и Живот“.

Према одлуци Преосвећеног Владике новосадског и бачког др Иринеја, протојереј-ставрофор Миливој Мијатов је увео у дужност новог пароха друге алмашке парохије – протојереја-ставрофора Недељка Зубовића. Захваливши Владици бачком на повереној му дужности, прота Недељко је изразио радост што ће у наредном периоду имати прилику да служи у велелепном храму на Подбари и да буде на духовну корист житељима тог дела града Новог Сада.

Извор: Епархија бачка