Нови свештеник у Лас Вегасу

Нови свештеник у Лас Вегасу
Нови свештеник у Лас Вегасу
Нови свештеник у Лас Вегасу
Нови свештеник у Лас Вегасу

Свети Григорије Цариградски је рекао да је свештеничка служба наука над наукама и уметност над уметностима. Сврха и смисао постојања његовог је да види, чује, осећа, почива, напредује, сазрева, познаје свако биће, прима и даје поруке живота, постаје свештеник творевине. Да служи саборну службу са васцелом природом, у свеопштој Литургији, са једним Архијерејем „Који приноси и Који се приноси, Који прима и Којисе раздаје“ ради спасења васколиког света.

У недељу, 8. новембра 2015. године, на празник Светог великомученика Димитрија Солунског, парохија Светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу (Невада) добила је новог свештеника. Свету Литургију служио је Епископ западноамерички г. Максим уз саслужење игумана Тврдошког манастира Саве, протојереја-ставрофора Уроша Тодоровића, оца Милана Унковића, ђакона Озрена Тодоровића и ђакона Зорана Алексића.

Свечаност и духовна радост почела је још у суботу када су уважени гости стигли на вечерњу службу. После вечерње службе, у црквеној сали је за све присутне служена трпеза љубави.

Српска парохија у Лас Вегасу нема дугу историју и једна је од најмлађих парохија у Западноамеричкој епархији. Парохијски храм који је у изградњи већ сада је једна од најлеших грађевина у крају и сада се јасно види колико ће бити величанствен када буде коначно завршен. У том светом храму нови свештеник Милан Унковић служиће Литургију ”овог свијета као и онога”. Епископ Максим је оцу Урошу, протојереју-ставрофору, захвалио на дугогодишњем служењу и честитао на успесима, а пре свега на подвигу изградње храма. Пожелио је вернима да им нови свештеник буде на радост духовну и на спасење. Оцу Милану Унковићу, који је на ову парохију дошао после служења у Портланду, пожелео је да благодат црквеног очинства преноси не само на садашње него и на будуће чланове Цркве.
 

Сви парохијани жељно ишчекују да се заврши изградња храма и да ускоро свечано прославимо освећење завршеног и украшеног храма Божјег у Лас Вегасу. Да Господ Милостиви свима нашим вернима у Лас Вегасу дарује љубави, ревности, спремности на жртву да се и даље труде и да, колико ко може, допринесу да се овај свети Храм што пре заврши.

Извор: Епархија западноамеричка