Нови вебсајт Православне Цркве у Аустрији

Нови вебсајт Православне Цркве у Аустрији на адреси www.orthodoxe-kirche.at. Од 27. марта 2013. године вести о Православној Цркви у Аустрији могу се добити онлајн.

Сајт је покренут на иницијативу Првославне  епископске конференције у Аустрији и обавештава о делатностима ове Конференције, доноси актуелне вести и наводи све  помесне Православне Цркве са свим подацима о њима, све православне парохије и све црквене установе које имају везе са Православном Црквом у Аустрији. Многобројна обавештења, текстом, сликом и тоном , о Православној Цркви уопште и о животу појединих Цркава и парохија могу се наћи на овом сајту.

На овом вебсајту може се читати и актуелно издање „Православних црквених новина“.

Господин Мирко Кулунџић биће представник за штампу Православне Епископске конференције и стараће се о овом сајту.

Са новим вебсајтом пружа се „живи и витални знак Православља у овој гостопримљивој земљи“, пише Митрополит Арсеније (Кардамакис), председавајући Епископске конференције, у својој поздравној речи на сајту. Он жели да сајт буде „платформа за комуницирање, интеракцију и сарадњу не само међу православнима, него и са свима хришћанима, као и са свима људима добре воље“, пише Митрополит и додаје: „Православље се прикзује  овде у свој својој богатој разнородности, па ипак оно представља чврсто јединство које са овим вебсајтом долази јасно до изражаја. На овај начин говори Православна Црква заједничким гласом и дела у циљу јединства свих људи у духу јеванђељске љубави према ближњем.“

У Аустрији живи између 400 и 450.000 православних хришћана.

Седам помесних Православних Цркава овде имају своје устројство и заступљене су у Православној епископској конференцији: Цариградска Патријаршија, Антиохијска Патријаршија, Руска Православна Црква, Српска Православна Црква, Бугарска Православна Црква и Грузинска Православна Црква.

Извор: kathpress