Новогодишњи пријем у Бечу

Новогодишњи пријем у Бечу
Новогодишњи пријем у Бечу
Новогодишњи пријем у Бечу
Новогодишњи пријем у Бечу

У недељу, 14. јануара 2018. године, на празник Обрезања Господа Исуса Христа, свештенство храма Васкрсења Господњег у Бечу са својим парохијанима приредило је свечани новогодишњи пријем за пријатеље храма.

Овом догађају сваке године традиционално присуствују многи угледни представници различитих конфесија. Позиву су се ове године одазвали: др Петер Стефан Цурбриген, папски нунције у Аустрији, евангелистички бискуп Михаел Бинкер, амбасадор Републике Србије у Аустрији г. Перо Јанковић, др Антон Штифтер из Министарства за просвету и културу, др Матиас Чирф, представник Народњачке партије и многи други.

Уочи пријема, гости су присуствовали вечерњем богослужењу, којим је началствовао јереј Филип Милуновић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Драго Вујић, настојатељ храма Васкрсења Христовог, отац Александар Лапин, свештеник Чешке Православне Цркве и православни душебрижник у аустријској војсци, јереј Славиша Божић и јереј Вељко Савић из Тулна.

По завршетку службе, отац Драго Вујић и г. Радосав Митровић, председник бечке Црквене општине, уручили су гостима грамате и пригодне поклоне, а затим је уследио уметнички део програма, током кога су гости имали прилику да уживају у духовним песмама  у извођењу епархијског мешовитог хора Корнелије Станковић, којим диригује и руководи Бисерка Васић.

Након концерта у сали храма, приређена је трпеза љубави, а добром расположењу допринео је наступ тамбурашког ансамбла Зоруле из Новог Сада.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска