Новогодишњи пријем у Епископији рашко-призренској

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије приредио је 14. јануара 2017. године у Епископији рашко-призренској пријем поводом почетка Нове године.

Пријему су присуствовали највиши представници међународне заједнице на Косову и Метохији, српски и албански представници у косовским институцијама, као и представници верских заједница. Владика Теодосије се присутним гостима обратио речима о миру Божјем:

-Користим ову прилику да изразим велико задовољство што смо се сви данас oпет окупили у нашем седишту Епархије рашко-призренске, једне од најстаријих институција на овим просторима, како бисмо обележили почетак Новог лета Господњег 2017. по Јулијанском календару. Неки су прославили празнике пре две недеље, ми славимо ових дана, свако према свом обичају.

Према нашем предању рођење Исуса Христа у Витлејему пре 2000 година није било рођење неког духовно надахнутог човека или верског учитеља, него долазак у телу самога нашег Бога. Предвечни Бог је ушао у историју и живео међу нама као човек како би нама отворио двери небеског живота. Он нас је научио како да задобијемо мир у нашим срцима како бисмо могли да живимо у миру са другима. Није дошао да нас дели већ да нас поучи да видимо образ Божји у нашем ближњем и да волимо не само оне који нам чине добро него и оне који нам чине зло. Ово је важна порука за све нас јер сви сукоби међу људима настају када се према другима не односимо онако како бисмо желели да се они односе према нама. Не може бити истинске љубави према Богу, ако нема безусловне љубави према ближњем. У овоме је сав закон Божји

На почетку ове 2017. године молимо се Богу да нам подари годину мирну и благословену; да све несугласице решавамо дијалогом и разумевањем једни других и да градимо заједничку будућност у миру. Срећно Вам и Богом благословено Ново лето Господње. Мир вам и благослов од Бога.

Извор: Епархија рашко-призренска