Обавезно стручно савјетовање вјероучитеља

Обавезно стручно савјетовање вјероучитеља
Обавезно стручно савјетовање вјероучитеља
Обавезно стручно савјетовање вјероучитеља
Обавезно стручно савјетовање вјероучитеља

Овогодишње обавезно стручно савјетовање вјероучитеља Православне вјеронауке у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине одржано је:

а) у понедјељак, 22. августа 2016. године, у Бањој Луци за вјероучитеље из Епархија бањалучке и бихаћко-петровачке;
б) у уторак, 23. августа 2016. године, у Бијељини за вјероучитеље из Епархије зворничко-тузланске  и
в) у сриједу, 24. августа 2016. године, у Требињу за вјероучитеље из Епархија дабробосанске и захумско-херцеговачке.

Савјетовањима је руководио Катихетски одбор  Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине на челу којег стоји Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом.

Стручна предавања овогодишњег савјетовања одржали су: проф. др Растко Јовић из Београда, ђакон Бојан Чечар из Бијељине, уз техничку асистенцију протојереја-ставрофора Љубомира Самарџића, јереј мр Срђан Рољић из Бања луке и мр Славољуб Лукић из Бања Луке. Стручним савјетовањима у Бањој Луци присуствовали су и Епархијски архијереји: бањалучки г. Јефрем и бихаћко-петровачки г. Атанасије, те директор  Републичког педагошког завода Републике Српске г. Дамјановић.

Савјетовању у Бијељини присуствовао је г. Дамјановић, док је савјетовању у Требињу на позив Предсједника Катихетског одбора г. Хризостома за кратко присуствовао умировљени Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије Јевтић, који је на позив Преосвећеног Владике г. Хризостома спонтано одржао предавање о компетентној комуникацији са дјецом.

Општа оцјена вјероучитеља је да су овогодишња стручна савјетовања била једна од најуспјешнијих до сада одржаних.

Извор: Епархија зворничко-тузланска