Обележавање Видовдана у Београду

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла и Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског, Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, Видовдан 2009. године биће посебно свечано обележен у првопрестоном граду Београду.

Његово Високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморски Г. Амфилохије служиће Свету Архијерејску Литургију на мученичком Косову и Метохији, у манастиру Грачаници.

Његово Преосвешетнство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, у суботу 27. јуна, са почетком у 17 часова служиће бденије у цркви Св. Цара Лазара у Земун Пољу, а сутрадан 28. јуна, Свету архијерејску Литургију и парастос војницима и војсковоћама пострадалим за веру и отачаство од Косова до данашњег дана, у цркви Св. кнеза Лазара на Звездари.

Истог дана, поводом двадесет година од служења прве Свете Литургије под куполом Храма и 1140 година од упокојења Светог Ћирила, биће по први пут одржан и концерт у простору крипте Храма Светог Саве, на месту будуће цркве посвећене кнезу Лазару. На концерту, који почиње у 20 часова, наступиће прослављени Београдски камерни хор са диригентом Владимиром Марковићем. На програму је српска и руска духовна музика.

Позивамо сва верна чада наше Свете Цркве да у што већем броју узму молитвеног учешћа у овим празничним свечаностима.